Форма надання послуги: послуга надається у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу, або отримувача соціальної послуги (за його письмовою згодою).

 

Термін надання послуги: послуга надається протягом строку, впродовж якого у отримувача соціальної послуги існує потреба в її наданні.

 

Соціальні групи: особи похилого віку, повнолітні особи з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.

 

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або із встановленням диференційованої плати.

 

Документи, необхідні для отримання послуги:

звернення (заява) отримувача соціальної послуги або його законного представника (для недієздатних осіб) про надання соціальної послуги чи рішення органу опіки та піклування (у разі відсутності законного представника) до суб’єкта, що надає соціальну послугу;

документ, що посвідчує особу отримувача соціальної послуги, його законного представника;

документ, що підтверджує повноваження законного представника, уповноваженої особи органу опіки та піклування.

 

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт підтриманого проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю (наказ Мінсоцполітики від 07.06.2017 № 956, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.06.2017 за №806/30674) за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0806-17#Text.

 

Підстави для відмови у наданні послуг: суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві соціальної послуги у її наданні, якщо він нездатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.