Форма надання послуги: за місцем проживання отримувача соціальної послуги (вдома) протягом робочого дня.

 

Термін надання послуги: послуга може надаватись постійно (ІІІ, ІV групи рухової активності – 2 рази на тиждень, V група рухової активності – 5 разів на тиждень), періодично (2 рази на місяць), тимчасово (визначений у договорі період).

 

Соціальні групи: особи похилого віку, особи з інвалідність, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

 

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або із встановленням диференційованої плати.

 

Документи, необхідні для отримання послуги: звернення (заява) отримувача соціальної послуги або його законного представника до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

 

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт догляду вдома (наказ Міністерства соціальної політики України від 13.11.2013  № 760, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.11.2013 р. за № 1990/24522) за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1990-13#Text

 

Підстави для відмови у наданні послуг: Суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві у її наданні, якщо він нездатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.