Сьогодні, 30 жовтня, в селі Мурафа Шаргородського району відбулось відкриття та освячення  пам’ятника   учаснику  антитерористичної  операції,  матросу, воїну-земляку Чернецькому  В’ячеславу Йосиповичу,  який трагічно загинув 20 березня 2017 року під час виконання військового завдання в ході оборони міста Маріуполь – в бою з диверсійно-розвідувальною групою  терористичних угрупувань в районі села Водяне. Указом Президента України від 10 квітня 2017 року  №104/2017   В’ячеславу Чернецькому присвоєно Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Пам’ятник патріоту України встановлено на Мурафському кладовищі, де й поховано В’ячеслава. Саме тут, аби вшанувати  пам'ять про полеглого Героя, зібралися сьогодні його рідні та  односельчани, представники районної влади та воїни АТО.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Катерина Кедик висловила щирі співчуття членам родини загиблого, наголосивши, що люди, які живуть в мирній частині України, своїм теперішнім спокоєм завдячують сміливим патріотам України, саме таким і був В’ячеслав.

Присутні поклали живі квіти на могилу ще одного загиблого воїна АТО із села Мурафа Станіслава Ліневського та вшанували пам'ять про нього хвилиною мовчання.

Вічна пам'ять та слава всім, хто пожертвував найдорожчим – своїм життям, захищаючи свободу та незалежність України!        

             

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92