В Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації 13 грудня у режимі відеоконференції відбулася експертна зустріч на тему «Про Особливості створення та діяльності центральних закупівельних організацій». У ході зустрічі обговорено проект Постанови Кабінету Міністрів України. Учасниками зустрічі в Комунікативному центрі Уряду були представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, експерти від державних установ та інститутів громадського суспільства.

Як зазначила Лілія Лахтіонова, заступник директора департаменту регулювання публічних закупівель-начальник відділу професіоналізації сфери публічних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ця Постанова передбачає, що централізована закупівельна організація  проводить тендери (торги) та закупівлі за рамковими угодами в інтересах замовників відповідно до Закону та особливостей укладання і виконання рамкових угод, визначених Уповноваженим органом. Для організації та проведення процедур закупівель ЦЗО визначають уповноважених осіб відповідно до законодавства.

ЦЗО самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднюють на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель інформацію про закупівлю передбачену Законом.

Основними функціями ЦЗО є: проведення тендерів (торгів) та закупівель за рамковими угодами в інтересах замовників відповідно до законодавства, розроблення технічних специфікацій для товарів під час проведення процедур закупівель та закупівель за рамковими угодами, що проводяться ЦЗО в інтересах замовників, розроблення та затвердження методики аналізу ринку товарів, для закупівлі яких, ЦЗО проводить тендери (торги) та закупівлі за рамковими угодами в інтересах замовників, розроблення та затвердження методики визначення очікуваної вартості предмету закупівель для закупівель, що проводяться ЦЗО в інтересах замовників. Також проведення постійного аналізу ринку та узагальнення потреб для закупівель замовників, в інтересах яких ЦЗО проводить закупівлі та закупівлі за рамковими угодами,  надання консультаційної, навчальної, інформаційної та правової допомоги пов’язаної з організацією та проведенням тендерів (торгів), закупівель  та закупівель за рамковими угодами. Уніфікація технічних вимог і специфікацій для товарів, що закуповуються, створення стандартних технічних специфікацій, тендерних документацій, договорів про закупівлю під час проведення процедур закупівель та закупівель за рамковими угодами, що проводяться ЦЗО в інтересах замовників.

У Вінницькій студії участь в обговоренні взяли: заступник директора Департаменту-начальник управління розвитку підприємництва та централізованих капіталовкладень Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Надія Насіковська, головний спеціаліст Сектор  супроводу  публічних   закупівель департаменту Марина Скакодуб та голова Вінницької обласної ГО «Союз Юристів», член громадської ради при Вінницькій ОДА Олексій Гончар.

Переглянути зустріч можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=ljfpeRZ2yOI

Нагадаємо, що Урядом ініційовані щотижневі експертні онлайн-зустрічі у форматі прямого включення КМУ та областей з запрошенням у студії представників громадськості, експертів, органів влади та журналістів.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92