Про це повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності облдержадміністрації Світлана Василюк під час щотижневої апаратної наради в голови ОДА Валерія Коровія, що відбулась сьогодні, 25 лютого.

Реалізація на Вінниччині програми Президента України «Українська книга», сприяння розвитку книговидавничої галузі області.

Вона зазначила, що у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету видано 53 твори  місцевих авторів загальним накладом 14,8 тисяч примірників на суму 1,2 млн.грн. Зокрема,  краєзнавчої, історичної, дитячої, художньої, публіцистичної та іншої літератури, альбомів художніх робіт митців Вінниччини.  

«Розміщення замовлень на друк книг проводилось за результатами процедур державних закупівель. Відповідно 35 % відсотків загального накладу книг, виданих за рахунок коштів обласного бюджету, передається в бібліотеки області, 35 % – у шкільні бібліотеки, 10 % використовується на презентаційні потреби, для проведення конференцій, ділових зустрічей, відзначення загальнодержавних свят, ювілейних і пам`ятних дат, обслуговування делегацій, репрезентації області в Україні та за кордоном, вручення переможцям змагань, конкурсів та олімпіад», –  зауважила керівник підрозділу ОДА.

Відтак, протягом року проведено 34 презентації книг місцевих авторів, виданих коштом обласного бюджету. Презентації відбулися в громадах, учбових закладах, бібліотеках, а також під час літературних вечорів, відзначення ювілейних дат письменників та мистецьких виставок.

Світлана Василюк також повідомила, що у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету видано десять книг серії «Моя Вінниччина» на суму 195 тис. гривень. Редакцією журналу «Вінницький край» спільно з авторами проведено презентації книг в населених пунктах та районних центрах, а також під час проведення другого щорічного фестивалю подільських громад «Відродимо село – розквітне Україна». Крім того, редакцією вказаного журналу підготовлено до друку книги серій «Бібліотечка журналу «Вінницький край», «Історичні постаті Поділля», «Моя Вінниччина».

Департамент інформаційної діяльності та зв’язків з громадськості ОДА отримав диплом «Книги рекордів України» за встановлення рекорду в категорії «Видавництво» – найчисельніше, єдине в Україні, багатотомне видання історій сільських та міських громад однієї області.

Нагадаємо, з метою сприяння розвитку галузі книговидання рішенням 36 сесії обласної ради 7 скликання від 04 грудня 2018 року № 721 створено комунальну установу «Видавничий дім «Моя Вінниччина».

Окрім того, в минулому році традиційно визначено лауреатів літературних премій «Кришталева вишня», імені Михайла Стельмаха, Євгена Гуцала, Леоніда Гавриша, Віктора Тимчука та Олександри Бурбело.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92