У районах області, відповідно до затвердженого графіку, продовжує експонуватися історична виставка з історії Державного Герба України – «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Експозиція, що складається з 21 інформаційно-просвітницького стенду, дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Київської Русі до сьогодення.

У першу чергу, матеріали виставки розраховані на учнівську та студентську молодь. Вони містять низку маловідомих та цікавих фактів з історії Державного Герба України як одного з основних атрибутів української державності. До неї увійшло багато досі невідомого ілюстративного матеріалу. Тут подані зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших.

Окрім того, тут можна побачити, як зображували герб на монетах часів князя Володимира Великого, Української Народної Республіки, а також символіці Української Повстанської Армії.

Протягом 12-18 липня 2019 року виставка «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України» експонувалася у Піщанському районі. На разі виставку передано до Крижопільського району.

Зазначимо, що комплект інформаційно-просвітницьких стендів з історії Державного Герба України було розроблено Українським інститутом національної пам’яті у співпраці з видавництвом «Родовід» на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 777-р «Про затвердження плану заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року» у рамках відзначення 100-річчя Державного Герба України.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92