«Сучасна дитина – здорова дитина» – такий квест організувала громадська організація «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» у рамках відзначення в області Всеукраїнського тижня громадського здоров’я.

Мета квесту: привернути увагу суспільства до важливості ведення здорового способу життя.

«Ми переконані, що абсолютно всі люди, «від велика до мала», повинні перейматися питанням зміцнення та збереження свого здоров’я, як запоруки гарного самопочуття та довголіття», – зазначила координатор проєктів громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» Анна Сартакова.

Квест «Сучасна дитина – здорова дитина» відбувався на базі Вінницького обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію та передбачав змагання учнівських команд з оформлення інформаційної газети за результатами отриманих відомостей.

Окрім того, учасники квесту взяли участь у спортивному флешмобі «Рух – це життя».

За результатами квесту учасників було відзначено спеціальними дипломами.

Нагадаємо, що соціальний проєкт «Сучасна дитина – здорова дитина» громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» цього року став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проєкт передбачає проведення тематичних круглих столів, тренінгів, навчальних семінарів для батьків та їх дітей з тематики попередження ожиріння, яке підвищує ризик захворювання на цукровий діабет ІІ типу.

У рамках проєкту буде створено «Школу здорового харчування», де з батьками та їх дітьми будуть працювати кваліфікований дієтолог, лікар-педіатр, дитячий ендокринолог, фізіотерапевт, спортивний тренер та психолог, а також розроблено спеціальний «Щоденник здорового харчування», який містить перелік продуктів та їх калорійність, розпорядок дня та режим харчування.

У 2019 році переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92