Вже 15 років поспіль 23серпня Україна святкує День Державного Прапора. Нагадаємо: статус офіційного прапора України синьо-жовтий стяг отримав 18 вересня 1991 року, відповідно до указу Президента України від 23.08.2014 р. №987.

 З цього дня під державним прапором зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці, працюють посольства України в усьому світі. Це символ нашої країни, втілення національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення.

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України, синьо-жовтий прапор буде урочисто піднято  23 серпня о 10:00 год. у Вінниці на Майдані Незалежності. Почесне право підняти прапор України буде надано учасникам АТО. Після церемонії підняття прапора відбудеться символічний флеш-моб «Україна - єднає!», в якому візьме участь близько 300 осіб.

Також цього дня відбудеться цілий ряд обласних заходів.

Зокрема, на площі «Водограй» Центрального парку культури і відпочинку для всіх вінничан та гостей міста розпочнеться XII обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля» та Мистецький проект «Молодь - майбутнє України». З 15.00 тут же, на фонтанній площі,  відбудеться показ колекцій етномоди «Традиція в часі».

На завершення святкових заходів, о 19 -00 на площі «Водограй»  відбудеться концерт народного артиста України Станіслава Городинського «Я- з роду українців».

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92