У суботу, 21 вересня, у с. Сосни Літинського району презентовано книгу Сергія Гальчака «Село Сосни у плині часу: від давнини до початку ХХІ ст.», в якій викладено дослідження його історії та життя його мешканців.

Книгу видано в рамках проекту «Моя Вінниччина», який фінансується за рахунок обласного бюджету.

До участі у презентації долучились представники редакційної колегії серії книг «Моя Вінниччина», зокрема директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк, головний редактор журналу «Вінницький край» та голова обласної організації спілки письменників України Вадим Вітковський, а також літературний редактор, поет і публіцист Михайло Каменюк.

В ході презентації Світлана Василюк від імені голови ОДА вручила автору Почесну грамоту облдержадміністрації та обласної Ради, а також привітала громаду з виданням книги з історії їх рідного села: «Сьогодні ми презентуємо чудову книгу, яку видав Сергій Гальчак про історію вашого села. Хочу запевнити, що писати такі книги потрібно. А ми будемо і надалі підтримувати подібні ініціативи. Пишіть і творіть, і ми будемо видавати ваші праці. Зі святом, будьте здорові, щасливі і гарної всім вам долі!»

В свою чергу Сергій Гальчак коротко розповів про зміст книги, ключові аспекти та історію її написання: «У моєму науково-краєзнавчому дослідженні повідується про історію села Сосни Літинського району від давніх часів до початку ХХІ ст., його гордість і славу – працелюбних мешканців. Переконаний, що ця праця стане корисною як науковцям, так і краєзнавцям, студентам та учням».

Презентація книги з історії села Сосни зібрала багатьох мешканців села та стала дійсно непересічною подією для громади. На знак подяки учасники місцевого ансамблю самодіяльності підготували яскраві творчі номери і виступи.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92