Сьогодні, в пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась зустріч голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленко з керівниками районних та обласних редакцій друкованих ЗМІ Вінницької області.

В ході зустрічі учасниками обговорено проблеми з якими стикаються районні видання, перспективи їх розвитку, бачення нового керівництва держави подальшого розвитку інформаційної сфери та перші кроки в напрямку формування медіаринку, питання свободи слова в Україні та захисту журналістів.

«Сьогодні ми маємо обговорити і виробити спільні позиції щодо захисту друкованої преси, побудови стосунків з Укрпоштою і те, щоб в рамках перезавантаження української влади, донести важливість розробки ґрунтовної програми підтримки українських ЗМІ», - підкреслив на початку зустрічі Сергій Томіленко.

Одним з таких питань, стало питання підвищення тарифів Укрпоштою на доставку в середньому на 15% з 1 січня. Таким чином новий сезон передплати преси може бути зірвано. Це надзвичайно негативно відобразиться на редакціях друкованих ЗМІ, адже саме через мережу відділень Укрпошти, в переважній більшості, розповсюджуються їх видання, а також реалізується ряд інших соціально важливих функцій.

В свою чергу редактори у форматі «питання-відповідь» отримали роз’яснення, щодо деяких змін в законодавчій базі, що стосується видавничої діяльності та друкованих ЗМІ, а також висловили свої думки та позиції, які вважають за потрібне включити в стратегію подальшого розвитку та підтримки газетної справи в Україні.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92