Вчора, 5 листопада, на базі Томашпільської дитячої музичної школи розпочалася реалізація громадською організацією «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» інноваційного освітнього проєкту «Трансформуйся в успіх!», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Для представників органів державної влади та місцевого самоврядування Томашпільської об’єднаної територіальної громади, працівників сфер освіти та культури, активістів громади відбувся тренінг «Хто такий лідер? Що таке успіх?».

Учасники розглянули суть поняття лідерства та його ключові елементи, зокрема такі, як вміння брати на себе відповідальність, оцінювати ситуацію з різних сторін та розглядати різні точки зору, виконувати обіцянки, визнавати свої помилки, самовдосконалюватися, систематично здобувати нові знання, уміння та навички.

«Справжній лідер завжди шукає і залучає до роботи людей, які його доповнюють у професійному плані, не виконує все сам, а делегує повноваження колегам та партнерам, а також прагне до зворотного зв’язку, що дозволяє налагодити повноцінну комунікацію з колективом. Узагальнюючи все те, про що ми з вами говорили, можемо зробити висновок, що лідером може бути кожен з нас», – відзначила керівник проєкту Ольга Маліхатко.

Окрім тренінгу, у рамках реалізації проєкту відбулася перша з 5 запланованих соціальних ігор #ГраСвітГромад.

Зазначимо, що #ГраСвітГромад (Coopetition) – це настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора, яка розрахована на 2-6 гравців віком від 14 років та дає практичне розуміння процесів, які протікають у громаді та механізмів соціального впливу на них, зокрема щодо формування бюджету громади та таке інше. #ГраСвітГромад створено за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій.

На черзі ще 4 об’єднані територіальні громади Вінниччини, які виявили бажання взяти участь у проєкті «Трансформуйся в успіх».

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Моніторинг реалізації проєктів та інформаційний супровід здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Протягом 1 жовтня – 15 листопада поточного року триває прийом конкурсних пропозицій для участі у конкурсі на 2020 рік.

Інформацію щодо проведення конкурсів розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Фінансова підтримка інститутів громадянського суспільство».

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92