Сьогодні, 7 листопада, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної комісії з реабілітації при обласній державній адміністрації.

«Хочу подякувати членам комісії за їх активну громадянську позицію та пророблену роботу. Ми маємо змогу долучитися до надзвичайно важливої національної місії – відновити історичну справедливість та добре ім'я усіх тих українців, які були репресовані радянською тоталітарною системою, яких було незаконно позбавлено волі, або просто знищено», – зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Під час засідання члени комісії опрацювали 11 раніше поданих на розгляд справ. За результатами обговорення та голосування всі справи найближчим часом будуть передані до Національної комісії з реабілітації для наступного розгляду по-суті, тобто можливості визнання осіб реабілітованими або потерпілими від репресій.

Нагадаємо, що обласна комісія з реабілітації при обласній державній адміністрації діє відповідно до Положення, яке затверджене розпорядженням голови облдержадміністрації від 14 березня 2019 року № 197 «Про затвердження складу обласної комісії з реабілітації при облдержадміністрації». Окрім того, розпорядженням затверджено склад комісії до якої ввійшли відомі науковці, історики та краєзнавці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства Вінниччини, обласної редакції колегії по підготовці та виданню обласної книги «Реабілітовані історією», регіонального представництва Українського інституту національної пам'яті, Державного архіву області, національної поліції та Служби безпеки України.

Організаційно-технічне забезпечення та інформаційний супровід діяльності обласної комісії з реабілітації при обласній державній адміністрації здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Наступне засідання комісії відбудеться за потреби та по мірі надходження заяв про визнання осіб реабілітованими або потерпілими від репресій.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92