20 листопада у великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» відбувся конкурс бізнес-ідей у рамках реалізації в області громадською організацією «Освітній простір 2.0» проєкту «Фактор успіху: розвиток підприємницьких компетенцій в учнів ПТНЗ».

Нагадаємо, що проєкт став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Наш проєкт – це змога вплинути на формування та розвиток у підростаючого покоління підприємницьких компетенцій та ініціативності, які у майбутньому можуть закласти основу щодо створення власної справи, бізнесу, а також реалізувати себе та втілити у життя свою власну креативну ідею», – зазначила керівник проєкту Вікторії Турчак.

У ході проєкту було сформовано 8 команд, які працювали над ідеями власних підприємницьких стартапів під керівництвом менторів – вінницьких підприємців.

За словами Вікторії Турчак, ідеї стартапів базуються на основі сучасних підходів до виробництва та надання послуг, технологій, а також інновацій у підприємництві, які сьогодні досить швидко завойовують світ.

Планується, що кращі бізнес ідеї, презентовані у рамках конкурсу, будуть підтримані представниками бізнесу Вінниччини, меценатами, підприємцями, які нададуть інформаційну, організаційну, а також фінансову підтримку для повноцінної реалізації підприємницької ідеї.

Серед критеріїв оцінювання: новизна ідеї, практичність реалізації, брендинг, привабливість для споживача, а також вміння команди презентувати свою ідею та зацікавити потенційного спонсора.

За результатами конкурсу, І місце розділили 2 команди: команда ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» з ідеєю «Кав’ярня-автобус «CoffeWeels» та команда Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища з ідеєю «Сервісний центр «Innovation service centre», ІІ місце – команда Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища з ідеєю «Флористична кав’ярня «Kvitka Schastia», ІІІ місце – команда Вищого професійного училища № 7 з ідеєю «Інклюзивне кафе «Без обмежень».

Проєкт «Фактор успіху: розвиток підприємницьких компетенцій в учнів ПТНЗ» реалізовується за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Інформаційний супровід проєкту здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92