Конференція щодо вшанування  у Вінницькій області Героїв Небесної Сотні відбулась сьогодні, 12 лютого, в режимі онлайн.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна зазначила, що цьогоріч основні  заходи в пам'ять про загиблих під час розстрілів на вул. Інститутській у м. Києві плануються на період  з 16 до 20 лютого.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк поінформувала про заходи, заплановані в області на виконання Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

За її інформацією, з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у містах та інших населених пунктах області відбудуться акції пам’яті, покладання траурних вінків і квітів до пам'ятних знаків та меморіальних дощок, будуть проведені траурні мітинги-реквієми, тематичні вечори з демонстрацією фільмів про Героїв Небесної Сотні та події Революції гідності тощо.

Зокрема, у молодіжному центрі «Квадрат»16 лютого відкриється виставка робіт Героя Небесної Сотні Валерія Брезденюка.

19 лютого о 10-й год. у м. Вінниці відбудеться мітинг-реквієм та покладання  квітів, вінків, гірлянд до скульптурної композиції "Дерево Свободи" і біля інших пам’ятних місць Вінниччини, де знаходяться відповідні пам’ятники, меморіальні дошки та захоронення Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, за участю представників органів влади, учасників революційних подій в Україні у 2013-2014 років, родин Героїв Небесної Сотні, представників волонтерських рухів, керівників підприємств і організації міста і області. Об 11-й год. відбудеться акція «Ангели добра». Цього ж дня у храмах області пройдуть поминальні та заупокійні богослужіння, панахиди за Героями Небесної Сотні та полеглими за незалежність та суверенітет нашої держави у зоні АТО. 20 лютого делегація від Вінницької області візьме участь у скорботних заходах у Києві.

Також будуть приспущені державні  прапори України на території області, діятиме обмеження на проведення розважальних заходів. Планується виготовити друковану продукцію з метою вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92