Аварія на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року – найбільша в історії людства техногенна катастрофа, наслідки якої відчутні і досі, адже ця дата змінила життя цілого покоління.

Обласна естафета пам’яті - це ще одна можливість зберегти пам’ять та вшанувати відвагу людей, які тридцять п’ять років тому першими прийняли на себе виклик цієї катастрофи і протистояли наслідкам аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Сьогодні, 21 квітня, заступник голови Могилів-Подільської районної державної адміністрації Юрій Яцук та ліквідатори – «чорнобильці» Могилів-Подільського району перейняли естафету пам’яті «Чорнобильська трагедія: подвиг, пам'ять, майбутнє» від Жмеринського району. Отримали її головні символи: пам’ятний знак та спеціальний альбом, в якому ліквідатори залишать свої підписи, спогади та пам’ятні світлини і далі передадуть естафету Тульчинському району.

«Ми безмежно вдячні, Вам – ліквідаторам аварії, за врятовані життя та ніколи не забудемо тих кого з нами не має поряд, тих хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи та залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя» - зазначив у своєму зверненні до присутніх заступник голови районної державної адміністрації Юрій Яцук.

За самопожертву та трудовий героїзм, самовідданість та мужність проявлені в екстремальних обставинах, вагомий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії 17 ліквідаторів було нагороджено подяками та вручено матеріальну допомогу від Могилів-Подільської районної державної адміністрації та районної ради.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92