Першим відвідали ветерани Вороновицький музей історії авіації і космонавтики О.Ф.Можайського. Музей розміщено у палаці колишніх власників маєтку Грохольських. Триповерховий палац був придбаний М. Можайським, брат якого Олександр Федорович Можайський, майбутній винахідник планера, впродовж 1869–1876 років був місцевим управителем. Саме тут було вперше випробувано модель літального апарату.

Відвідувачі мали змогу ознайомитися з документами, фотографіями, книгами, речами, пов'язаними з розвитком авіації та космонавтики, сучасним льотним спорядженням, а також меморіальними предметами, що належали О. Можайському.

Особливо  цікавими  виявилися  експозиції музею українського кобзаря Володимира Перепелюка, який розпочав свою творчу кар’єру саме у Вороновицькому аматорському театрі при сільгосптехнікумі, пізніше  став солістом хору Вірьовки, знявся в ряді  кінофільмів та написав відомі книги.

Неабиякі враження залишило відвідування ветеранами  музею і ставки Гітлера «Вервольф», розміщених за 8 км на північ від м. Вінниця біля смт. Стрижавка, яке відбулось  у переддень  відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92