Про це під час пресконференції, яка відбулася 22 жовтня у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації, розповіла мати вінничанина – Героя Небесної Сотні Максима Шимка Зоя Кузьменко.

Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка є вже традиційним для Вінниччини. Цьогоріч він відбудеться 24 жовтня на площі навпроти колишнього кінотеатру «Росія». Початок о 10 годині. Вхід – вільний.

Турнір став можливий завдяки підтримці Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради. Серед організаторів турніру: громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні», клуби історичної реконструкції «Аркона» та «Білий вовк», фонд «Подільська громада». Партнери заходу: комунальне підприємство «Центр історії Вінниці», громадська організація «Всеукраїнський патріотичний рух» «Гідність нації».

«Лицарський турнір, який би був спрямований на відродження національної культури, українських звичаїв та традицій – це одна з мрій Максима. Він хотів, щоб наша Вінниччина славилася на всю Україну своїми знаковими національно-патріотичними заходами», – зазначила мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

«Чесно зізнатись, в умовах карантинних обмежень дуже складно організовувати подібні заходи. Але організатори та наші партнери зробили все можливе, щоб зберегти гарну традицію проведення у жовтні кожного року лицарського турніру пам’яті вінничанина – Героя Небесної Сотні Максима Шимка», – відзначила керівниця клубу історичної реконструкції «Аркона» Ольга Грабовська.

Серед особливостей цьогорічної програми турніру – виступ музичного етно-рок гурту «FRAM», який буде виконувати свої композиції під час турніру для підтримки середньовічної атмосфери.

Окрім того, під час заходу буде вестися стримінговий запис, тому окремі фрагменти турніру можна буде переглянути на YouTube.

Нагадаємо, що перший лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка відбувся у 2017 році у Меджибожі та привернув до себе значну увагу громадськості. Сьогодні ж в турнірі беруть участь понад пів сотні реконструкторів з усієї України.

Інформаційний супровід турніру здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92