«Живі, поки пам'ятаємо…» 

Сьогодні день народження захисника України Андрія Ведешина, уродженця села Кинашів Тульчинського району, молодшого сержанта Збройних сил України, учасника російсько-української війни (з 2017 р.).

Йому назавжди залишиться тридцять чотири…

10 березня 2020 року внаслідок обстрілу вантажівки ГАЗ-66 з ПТРК поблизу с.Піски Донецької області він віддав своє життя за Україну…

Ведешин Андрій Олександрович, народився 04 лютого 1986 року, навчався в Тульчинській ЗОШ № 1 та в подальшому отримав вищу юридичну освіту, закінчивши навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Тривалий час працював слідчим та дільничним інспектором поліції в Тульчинському районному відділі поліції, охороняючи спокій містян та рідного села.

У травні 2017 року Ведешин А.О. вступив на військову службу за контрактом. Був молодшим сержантом, військовослужбовцем 131-го окремого розвідувального батальйону.

10 березня 2020 року, повертаючись із бойового чергування, життя Андрія Олександровича обірвалось.

Указом Президента України № 177/2020 від 12 травня 2020 року, "за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У Героя залишились мати, брат та неповнолітня донька.

Ведешин Андрій Олександрович похований 14 березня 2020 року у  рідному селі Кинашів.

Підтримати матір Марію Іванівну в день народження її сина, Героя України, прийшли представники керівництва райдержадміністрації та Тульчинської міської ради  - вшанувавши світлу пам’ять покладанням квітів, відвідавши могилу Андрія Олександровича Ведешина. Також присутні віддали шану усім, хто загинув в боротьбі за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального комплексу «Борцям за незалежність України».

В навчальних закладах громади було проведено уроки пам’яті «Забути заборонено! Пам’ятати!».

Тульчинською публічною бібліотекою та  Тульчинським краєзнавчим музеєм  було підготовлено книжкову інсталяцію «Живі, поки пам’ятаємо».  Земляки Героя на честь вшанування його пам`яті тут експозицію, яка демонструє військове знаряддя Андрія, його фотографії, особисті речі та предмети військової амуніції.

Закликаємо усіх вшанувати пам`ять про нашого Героя, нашого земляка, і подякувати за його подвиг в ім`я нашого життя і свободи.

Вічна пам`ять героям…

Слава Україні!

  

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92