«Живі, поки пам'ятаємо…» 

Вчора був день народження захисника України Максима Чорнокнижного, уродженця Могилів-Подільського району, сапера, солдата Збройних сил України, учасника російсько-української війни.

На вшанування Героя України Чорнокнижного М.П. відбулась акція «Живі, поки пам’ятаємо» з метою увічнення великої людської громадянської і національної свідомості, сили духу і стійкості громадян, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

Чорнокнижний Максим захищав українську землю на Сході України у лавах ЗСУ, будучи солдатом, на посаді-сапера у підрозділі 28 механізованої бригади. 8 червня 2015 року у м.Красногорівка Маріїнського району Донецької області о 14:00 год. по району облетіла звістка, що в результаті наїзду на протитанкову міну та вибуху військового автомобіля ГАЗ-53, який перевозив боєприпас на позиції українських військ Максима не стало…

Юнак усім серцем любив рідну землю і міг би принести їй чимало користі. Міг би здійснити багато чого з омріяного, якби не війна на Сході, що безжально перервала нитку долі. У неї свої плани і власна трагічна арифметика, густо окроплена слізьми та невимовним болем від передчасної втрати.

Мужній воїн віддав своє життя, щоб Україна жила у спокої та мирі! Пам’ятаймо про це. Сьогодні, завтра, вічно…

Закликаємо усіх земляків – вінничан вшанувати пам`ять нашого славного захисника, який віддав своє життя в ім`я миру в нашій країні!

Слава Україні! Героям Слава!

 

        

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92