У ці пасхальні дні ми із надією та прагненням миру дивимось у майбутнє, у своїх молитвах просимо для України життя під мирним небом. І обов`язково згадуємо тих українців, які ціною свого життя боронили честь і гідність України, її свободу та європейські орієнтири.

За ініціативи Всеукраїнського громадського об`єднання «Родини Небесної Сотні» та на честь світлого свята Великоднього у Вінниці 25 квітня відбулася акція «Великдень для героїв», під час якої її учасники розмістили на меморіальному комплексі героям Небесної Сотні «Дерево свободи» 107 писанок, що виготовили власноруч мати нашого героя Максима Шимка – Зоя Кузьменко та його брат Павло Шимко, який є головою обласної організації Всеукраїнського громадського об’єднання «Родини Небесної Сотні». Вони ж і виступили ініціаторами заходу.

 «Дана акція проводиться від 2015 року, і бере свої витоки у Львові. Вінниця долучається до неї з 2019-го року. І… ось мені якось наснилося, що як ми розмістимо ці писанки на «Дереві свободи», як ми відвідаємо могили наших хлопців – так і має закінчитися ця страшна війна» - сказала під час виступу на акції Зоя Кузьменко.

Дай Боже, аби таке «пророцтво» Зої Семенівни втілилось у реальність. Українська писанка – символ, що сприймається як знак перемоги світла над темрявою, добра над злом, а нині – це ще і символ віри у перемогу українського народу над рашистською навалою.

Також учасники акції протягом дня відвідали могили учасників АТО/ООС, захисників ЗСУ та усіх військових-вінничан, які загинули під час визвольної боротьби, і спочивають на кладовищах Вінниці: на меморіальній «Алеї героїв» Центрального цвинтаря, на Сабарівському кладовищі та в селі Пирогово. В акції також взяли участь члени родин загиблих українських військових в АТО/ООС, співробітники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА, обласного «Музею мужніх» та партнери із Клубу історичних реконструкцій «Білий вовк».

Ми вшановуємо сучасних захисників України та героїв різних епох нашої історії. Ми згадуємо загиблих вояків та цивільних громадян, і щиро дякуємо їм за те, що присвятили життя захисту Української держави.

Спасибі за те, що бороните славну українську землю!

Слава Україні! Героям Слава!

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92