Нагадаємо, що Громадська рада – це консультативно-дорадчий орган при Вінницькій обласній державній адміністрації, що об’єднує представників найактивніших та найдієвіших інститутів громадянського суспільства Вінниччини щодо сприяння у вирішенні органами виконавчої влади важливих питань регіональної політики. Також, громадські ради також утворено та діють при районних державних адміністраціях.

«Створення належних умов органами державної влади щодо доступу громадян до публічної інформації є одним з механізмів забезпечення державою їх невід’ємних прав та захисту законних інтересів», – відзначив лектор, голова Хмільницької громадської організації «Право» Віталій Дорох.

Особливу увагу було приділено питанню проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 року № 976 «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади» та розпорядження голови облдержадміністрації від 7 квітня 2017 року № 249 «Про проведення консультацій з громадськістю структурними підрозділами облдержадміністрації, райдержадміністраціями та сприяння проведення громадської експертизи діяльності облдержадміністрації».

Громадська рада при облдержадміністрації продовжує активну просвітницьку діяльність на території області, а також роботу щодо сприяння обласній державній адміністрації у вирішенні важливих питань регіональної політики.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92