Фахівці Департаменту охорони здоров’я презентували присутнім нові постанови Кабінету міністрів, обговорили програму «Доступні ліки», розповіли як повинно відбуватися фінансування медичного закладу. Також звернули увагу на те, аби медичні заклади первинного рівня перетворювались на комунальні неприбуткові підприємства.

 Під час наради Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович наголосила, що лише спільна співпраця керівника з колективом дасть гарні результати. Також кожен медпрацівник повинен і сам цікавитись реформою - вивчати документи і ділитись інформацією з пацієнтами.

 Вінниччина активно підписує декларації. Наша область займає одне з перших місць. Станом на 3 травня 13:20 підписано вже 222 706 декларацій, а це 14% від усього населення Вінницької області. В цьому напрямку гарно спряцювали Калинівський ЦПМСД, Іллінецький ЦПМСД, Муровано-Куриловецький район та Немирівський ЦПМСД. Однак фахівці наголошують на тому, аби у закладах уважно спостерігали за збереженням інформації пацієнта, копіями документів.

 Прес-служба ДОЗ ОДА