Мета тренінгу – детально розібрати методи підрахунку потреби медикаментів за Нацпереліком для закладів охорони здоров’я, зокрема навчитися правильному розрахунку за методом захворюваності, обговорити проблемні питання закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

  Як визначити обсяг потреби в закупівлі лікарських засобів згідно Національного переліку розповіла начальник відділу ціноутворення та реімбурсації ДЕЦ МОЗ Олена Симеренко.

  Директорка департаменту раціональної фармакотерапії ДП «Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України» Юлія Малишевська показала присутнім як здійснюється розрахунок потреби у лікарському засобі за методом захворюваності, що планує закупити лікарня та як здійснюється відбір лікарських засобів до Національного переліку.

  Тетяна Коба, радник в.о. Міністра охорони здоров’я,  розкрила практичні питання по закупівлям у сфері охорони здоров’я України.

  Консультант з питань публічних закупівель Денис Левченко ознайомив присутніх зі змінами у Законі «Про публічні закупівлі», розповів про оскарження, проблемні питання та як здійснюється моніторинг закупівель лікарських засобів.

  Слухачі заходу отримали відповіді на свої запитання стосовно здійснення процедур публічних закупівель. Навчилися розраховувати потреби медикаментів за методом захворюваності .

  Організатором заходу виступив проект міжнародної технічної допомоги SAFEMed, який впроваджується міжнародною організацією Management Sciences for Health, Inc. за фінансової підтримки USAID за участю фахівців МОЗ України та ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

Прес-служба ДОЗ ОДА