Слід нагадати, що на першому засіданні госпітальної ради, де було обрано головою ради  першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, він заявив, що відвідає з представниками ради всі райони, які входять в округ, аби підготувати детальний план розвитку медичних закладів Західного госпітального округу. «Будемо  надавати оцінку можливостям кожного лікувального закладу та визначимо, що потрібно для надання якісної медичної допомоги», - заявив  Андрій Гижко.

Сьогодні, члени госпітальної ради заслухали представника медичної галузі першого району - Барського. Керівник медзакладу Олександр Костенко презентував пріоритетну карту з аналізом та завданнями, які стоять перед медиками району щодо якісної організації роботи з реалізації медичної реформи.

Заслухавши презентацію  Андрій Гижко запропонував уточнити деякі деталі стосовно загальної медичної характеристики району. Зокрема, що стосується медичної апаратури, яка є в наявності в лікарнях району. «Обов’язково, коли ми говоримо про обладнання, необхідно вказувати його вік, марку, щоб розуміти, що це за обладнання, на скільки воно  амортизоване. Окремо необхідно відображати приватне медичне обладнання, яке знаходиться в довготерміновій оренді. Наприклад, що стосується УЗД апаратури», - відмітив очільник  госпітального округу. Адже, за його словами, саме це дасть загальну картину та розуміння того, яка медична апаратура наявна у районному закладі, а яка знаходиться в оренді і на який термін .

Також Андрій Гижко зобов’язав на наступні засідання обов’язково запрошувати не одного головного лікаря, а також «начмеда» і завідуючого господарством, котрі можуть  надати детальні  дані по опаленню, електроенергії, енергозбереженню тощо. Окремо має бути присутня на таких нарадах людина, яка займається електронним підключенням медичного закладу до єдиної мережі.

Наголосив Андрій Гижко також і на необхідності  врахування в перспективному плані питання кадрового забезпечення. Що ж стосується фінансів, то, за словами очільника госпітальної ради, необхідно відображати не лише загальні видатки, а показувати кошти, що  виділяють з районного бюджету, державну субвенцію, кошти  спецфонду та кошти, отримані за рахунок страхової медицини. Все це дасть можливість проаналізувати фінансове співвідношення.

На завершення засідання Андрій Гижко зазначив, що  у планах госпітальної ради - відвідати всі лікарняні заклади, які є на території Західного госпітального округу та перевірити їх матеріально-технічну базу, якість надання  медичних послуг.

Нагадаємо, що до Західного госпітального округу входить місто Могилів-Подільський, райони: Барський, Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Чернівецький, Шаргородський, Ямпільський. Головою госпітальної ради Західного госпітального округу абсолютною більшістю голосів був обраний перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко. Заступником голови госпітальної ради обрали директора Могилів-Подільського медичного коледжу Володимира Кордона, а секретарем – в. о. головного лікаря Могилів-Подільського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Євдокію Цибульчак. Директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович є куратором округу.