За словами Людмили Грабович, станом на ранок 2 липня в області вже підписано 730 тис. декларацій про вибір лікаря, причому Вінниччина посідає провідні позиції в Україні за кількістю відповідних угод з сімейними лікарями.

За інформацією Вінницького обласного Центру здоров'я, протягом 25 червня – 2 липня поточного року з медичним супроводом визначились 39 958 пацієнтів. З початку дії кампанії «Лікар в кожну родину» в області було зареєстровано 701 159 декларацій.

Варто підкреслити, що у липні розпочинається важливий етап трансформації системи охорони здоров'я, адже перші комунальні та приватні медичні заклади, які підписали договори з Національною службою здоров'я, почнуть отримувати фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».  Водночас починає діяти новий список послуг первинної медичної допомоги, відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 19.03.2018 р. №504  «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги». Варто підкреслити, що відповідних список послуг є обов’язковим для виконання всіма закладами первинної медичної допомоги, незалежно від моделі фінансування. 

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмили Грабович, на сьогодні в Україні зареєстровано 143 медичних структури, з них – 26 структур Вінниччини, що свідчить про належний темп реалізації медичної реформи в області.