Першого червня офіційно стартував другий етап субпроекту Світового банку у Вінницькій області «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією». Підрядна компанія ТОВ «КСМ-Груп» розпочала будівництво нового кардіоцентру, який буде розташовано по Хмельницькому шосе між Вінницьким міським пологовим будинком №1 та міською клінічною лікарнею №1.

-Наразі будівельний майданчик огороджено, встановлено паспорт об’єкта  і там працює майже десять одиниць техніки: екскаватори, самоскиди, крани тощо, — розповів Сергій Смірнов, керівник проекту ТОВ «КСМ-Груп». — Задіяно до 25 працівників різного профілю. Окрім них, на ділянці перебуває представник іспанської компанії «Eptisa», яка здійснює технічний нагляд за усіма процесами. Виконувати роботу відповідно до встановленого графіка допомагає співпраця з Департаментом капітального будівництва Вінницької міської ради. Саме він є замовником робіт і сприяє залученню до будівництва місцевих ресурсів.

Улипні-серпні планує взятися за створення котловану та закладати фундамент. Зайвий шум та вібрації жителям прилеглого мікрорайону не загрожують. Завдяки екологічному менеджменту було обрано технологію вдавлювання паль замість традиційного забивання.

До будівельного майданчика нині прокладають необхідні комунікації та облаштовують під’їзд з боку Вінницької обласної клінічної дитячої лікарні, яким користуватиметься спецтехніка. 

-Запорукою успіху будівництва кардіоцентру ми вважаємо порозуміння усіх сторін цього процесу,  - зауважив Володимир Федик, головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник керівника Групи управління субпроектом. ­ -  Ми  вперше у медичній галузі України пройшли шлях  від формування медичного і технічного завдання  на проектування  до втілення у реалізацію проекту щодо будівництва об'єкта п'ятої категорії складності відповідно до норм Державної архітектурно-будівельної інспекції Україниу співпраці з міжнародною організацією. Наразі розпочато будівельні роботи і ми очікуємо вдалої реалізації всього проекту.  

Триватиме зведення кардіоцентру до 31 серпня 2020 року.Відповідно до проекту, це 7-поверхова будівля загальною площею 16,5 тисяч метрів квадратних. Кардіоцентр працюватиме у режимі 24/7, матиме власне діагностичне та приймальне відділення, лабораторію і кілька операційних, 138 звичайних ліжок та 6 ліжок реанімації.Передбачається, що у закладі надаватимуть допомогу не лише жителям Вінниччини, але й сусідніх областей.

Новий кардіоцентр  - одна з трьох складових субпроекту Світового банку, мета якого  - знизити рівень смертності працездатних громадян від серцево-судинних недуг. У межах субпроекту передбачено також масштабну інформаційну кампанію, спрямовану на формування у населення свідомого ставлення до здоров’я, та посилення діагностичних можливостей медичних закладів первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги.