Апарат та інше медичне обладнання загальною вартістю понад 16 млн грн придбали в рамках субпроекту Світового банку та МОЗ України
Як розповідає головний лікар Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології, Володимир Гладких, потреба в другій операційній гостро відчувалася останні кілька років.
-Наявний стаціонарний ангіограф працює з 2008 року практично безперервно. Тепер ми зможемо його розвантажити та провести сервісне обслуговування. Крім того, будемо надавати невідкладну допомогу одночасно двом пацієнтам, а не ставити їх у чергу, як раніше» головний лікар.

Матеріально-технічна база Вінницького кардіоцентру поповнилась також сучасним УЗД-апаратом, обладнанням експертного класу для штучної вентиляції легень, ЕКГ-апаратами, апаратами для цілодобового моніторингу для діагностики функціонального стану серцево-судинної системи та цифровою мобільною рентген-діагностичною системою, яка дозволяє встановлювати штучні кардіостимулятори, проводити коронарографію та стентування серцевих судин у пацієнтів з інфарктом міокарда.
Торік Вінницький кардіоцентр став лідером серед аналогічних медичних закладів України за кількістю операцій стентування коронарних судин (837). Загалом тут за минулий рік здійснили 2478 оперативних втручань.