В 2017 році всі сімейні лікарі та медсестри Центру  пройшли спеціальне навчання за програмою  спільного проекту МОЗ та Бюро ВООЗ в Україні за підтримки Швейцарської  агенції з розвитку та співробітництва «Неінфекційні захворювання : профілактика та зміцнення здоров’я в Україні». Ними опановано тренінг для фахівців первинної ланки медичної допомоги щодо інтегрованого ведення гіпертензії та діабету. Підтверджуючи думку :   «попередити легше та дешевше, ніж лікувати», наші працівники систематично один раз на квартал    передають отримані знання пацієнтам, згуртованим по групах ризику.  Групи налічують 7-10 учасників.  

-Ми навчаємо слухачів правилам попередження та лікування серцево-судинних хвороб, цукрового діабету , надлишкової ваги , пропагуємо здорове харчування та   дозоване фізичне навантаження , знайомимо з ризиками , які  несуть шкідливі звички, - каже головний лікар ЦПСМД Світлана Семенюк.

Вона додала, що медики прагнуть  перелаштувати  існуючі догми стосунків лікаря та пацієнта на сучасне   партнерське   спілкування задля єдиної спільної мети – здоров’я  кожної людини  та активного довголіття.

Прес-служба ДОЗ ОДА