У дискусії взяли участь: Лариса Самсонова – генеральний директор Директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Андрій Осмоловський - генеральний директор Директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Євгенія Смірнова - голова Громадської організації «Small heart with art»; Олена Кривенко - член наглядової ради Благодійного фонду «КОЛО»; Володимир Алєксєєв - вчитель волонтерської школи при ВІЛ-відділенні лікарні НДСЛ «ОХМАТДИТ» (м. Київ).

Андрій Осмоловський зазначив: «За результатами чотирьох засідань робочої групи опрацьовано модель створення освітнього простору в закладах охорони здоров’я України. Зокрема, в частині взаємодії освітніх та медичних закладів із батьками, взаємодії педагога із закладом освіти за місцем реєстрації дитини, можливості уведення посади чи наділення функціональними обов’язками координатора з освітніх програм у закладі охорони здоров’я. Також питання додаткової оплати за спеціальні умови праці педагогічним працівникам за надання освітніх послуг в лікарнях, застосування санітарних норм в освітньому просторі, оцінювання і проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання для учнів, які перебувають в закладах охорони здоров’я».

Учасники робочої групи дійшли спільної думки, що освітній простір на базі закладу охорони здоров’я створюється для дітей віком від 6 до 18 років, незалежно від нозології, за згодою батьків. В освітньому просторі надаються послуги очної, дистанційної, індивідуальної освіти в залежності від стану здоров’я та можливостей учня. Освітній простір може створюватися на базі обласних, міських та підпорядкованих Міністерству охорони здоров’я України закладів охорони здоров’я.

У вінницькій студії участь в обговоренні взяли: Тетяна Бондаренко – начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я ОДА; Тетяна Лісогурська – заступник начальника управління – начальник відділу інклюзивної, спеціалізованої освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки ОДА, Пилип Прудиус – голова Громадської ради при ОДА, президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів»; Валентина Кічак - голова громадської організації  «Вінницька обласна Рада жінок України».