Серед  представників української медичної еліти був професор, завідувач кафедри внутрішньої медицини ВНМУ ім.М.І.Пирогова  Вадим Жебель.

Доповідаючи про результати симпозіуму науковець Вінницького вишу     зазначив, що участь у заході такого рівня була необхідна та своєчасна, оскільки на конгресі були представлені п’ять оновлених рекомендацій, які  стосуються артеріальної гіпертензії, діагностики та лікування синкопальних станів, ведення серцево-судинних захворювань у вагітних, реваскуляризації міокарда. Що нового в рекомендаціях по артеріальній гіпертензії в 2018 році? Відбулися зміни по багатьом ключовим позиціям: постановки діагнозу, ініціації лікування, цільових рівнів артеріального тиску. Тепер діагностика артеріальної гіпертензії    базується на повторних офісних вимірюваннях артеріального тиску, амбулаторному моніторуванню та/або домашньому самомоніторуванню артеріального тиску.

 На допомогу медичним працівникам первинної ланки  для використання в практичній діяльності професор зібрав всі новинки у вигляді 14 слайдів.    Більш детальну інформацію про конгрес можна знайти  за посиланням:    https://cardiograf.com/news/kongress-evropejskogo-obshchestva-kardiologov-esc-2018.html