У змаганнях, які уже втретє відбуваються на теренах області, беруть участь 13 команд, у тому числі  одна команда студентів Вінницького національного медичного університету.

Учасники   демонструють свою фаховість у 10 різноманітних конкурсах. На команди очікуватимуть три дні справжнього екстриму, безліч завдань різної складності.  Умови,  в яких працюватимуть бригади -  максимально-наближені до реальних.

Медики надаватимуть допомогу постраждалим від пожеж,  вибухів, вогнепальних поранень, побутових травм, ДТП, при падінні з висоти, отруєнні фосфорорганічними речовинами, та подібних ситуаціях, які потребують екстреної лікарської допомоги.

  У відкритті змагань взяли участь: заступник директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олена Житанська, голова Барської районної державної адміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний, очільник міської об’єднаної територіальної громади Артур Цицюрський.

 У своїх виступах посадовці акцентували увагу на важливому значенні заходів, спрямованих на підвищення рівня професіоналізму фахівців екстреної медичної допомоги, створення належних умов праці для бригад ЕМД.

Олена Житанська підкреслила, що розвиток екстреної медичної допомоги є одним із найбільш важливих завдань для держави. Також значну увагу цьому питанню приділяють на Вінниччині, адже на сьогодні в системі  екстреної медичної допомоги області працюють близько 1700 осіб, щоденно чергують близько 115 бригад ЕМД.

У рамках проекту «Час на допомогу», протягом 2012-2016 років на Вінниччині було створено унікальну систему диспетчеризації.

Під час заходу головний лікар Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза підкреслив, що представники системи екстреної медичної допомоги Вінниччини можуть слугувати взірцем для колег з інших областей, адже активно застосовують  у своїй роботі різноманітні передові методи надання допомоги хворим на догоспітальному етапі. Зокрема, саме вони першими в Україні впровадили протоколи диспетчеризації, тож тепер мають можливість ділитися досвідом.

Поки проходять змагання команди обіцяють працювати  злагоджено, винахідливо та на максимальних швидкостях.  Переможців визначатимуть за сумою балів, яку учасники отримають в ході виконання конкурсних завдань.

Організатори переконані, що змагання «швидких» будуть цікаві як для самих учасників, так і для  вболівальників, а команди наголошують, найважливіша перемога кожного медика – врятоване, збережене людське життя.