За словами директора ДОЗ ОДА Людмили Грабович – основні питання, які необхідно вирішити найближчим часом – це затвердження та оформлення відповідних документів для отримання земельних ділянок під будівництво лікувальних закладів.

-Учасники наради уже представили свої проекти на будівництво. Далі будуть представлені документи, які б засвідчували спроможність забезпечити будівництво і функціонування закладів. Законодавство у сфері охорони здоров'я також передбачає співфінансування таких проектів із місцевих бюджетів у розмірі 10%, - додала очільниця Департаменту.

Наразі є п’ять об’єктів, які отримали співфінансування на загальну суму понад три мільйона гривень, а це - Багринівці (Літинський район), Дашківці (Літинський район), Студене (Піщанський район), Білопілля (Козятинський район), Морозівка (Муровано-Куриловецький район).

Нагадаємо, що в ході реформи сільської медицини в Україні амбулаторії сімейного лікаря, а також ФАПи не закриватимуть. Кількість медзакладів у сільській місцевості має збільшитись.