Кількість спалахів перевищує допустимий поріг. Розібратися в причинах виникнення цього явища, що робити та як врегулювати ситуацію обговорювали представники ДОЗ ОДА під час виїзної колегії у Тиврові. До обговорення долучилися представники місцевої влади, медики та освітяни.

Начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Ольга Задорожна наголосила, що вакцин проти кору є у достатній кількості. Всі вони є якісними. Ними також користуються у більшості європейських країнах. Тому батькам немає чого побоюватись.

Лише з початку року зафіксовано 1500 випадків, 937 госпіталізовано. 80% це діти, але 20-25% хворіють дорослі. За останній тиждень було 112 випадків. Ситуація щотижнево відслідковується.

Як зазначила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячого населення Тетяна Бондаренко в порівнянні з попереднім роком захворюванність в області на кір зросла у 57 разів. Найвищі показники у Шаргородському, Тиврівському районах. Така ситуація говорить про низький рівень охоплення вакцинації.

Під час колегії головні лікарі та заступники головних лікарів Шаргородського, Тивріського, Липовецького та Вінницього центрів первинної медико-санітарної допомоги розповіли про стан захворюванності.

Зокрема у  Тиврівському районі  станом на 14 жовтня на території було зареєстровано 212 випадків корі, з них 169 серед дітей. Госпіталізовано 96 осіб. Перебіг захворювання був легкий та середньо-важкий. Останній спалах був зафіксований у школі-інтернаті.

 - Вакцинація — найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Тож просимо вакцинувати дітей згідно з офіційним календарем профілактичних щеплень, — підсумувала Ольга Задорожна.

Зважаючи на загрозливу ситуацію з поширенням кору в Україні, фахівці акцентували увагу на важливості імунопрофілактики інфекційних хвороб. Щоб уберегти дитину від страшного захворювання варто щепити її згідно з Календарем профілактичних щеплень. У свою чергу, медичні працівники спільно з освітянами мають пропагувати імунопрофілактику серед батьків, роз’яснюючи їм важливість вакцинації для збереження здоров’я дитини.

Прес служба ДОЗ ОДА