Участь у засіданні взяли заступники головних лікарів з медичної частини, завідувачі АЗПСМ, терапевти та пульмонологи.
«Готували» лікарів до епідсезону обласний департамент охорони здоров’я та провідні науковці кафедри «Пропедевтики внутрішньої медицини» та кафедри « Інфекційних хвороб» ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

За словами головного спеціаліста відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню обласного департаменту охорони здоров’я Світлани Швидюк, цього епідемічного сезону прогнозують такі штами вірусів грипу як A і B. Одним із варіантів профілактики хвороби є вакцинація.
- Усі, хто хоче вакцинуватися, мають звернутися до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Перед вакцинацією лікар здійснює огляд пацієнта і визначає, чи немає протипоказань для цієї процедури. Далі буде виписаний рецепт, з яким пацієнт йде до найближчого аптечного пункту і сплачує вказану вартість. З чеком повертається до лікаря і робить щеплення. Завдання лікарів доносити цю інформацію до пацієнтів,- розповідає Світлана Швидюк.
Завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб ВНМУ, професор Ірина Незгода зазначила, що перші спалахи грипу очікуються уже в грудні. Тому вакцинуватися потрібно уже зараз, аби не захворіти. Ускладнень від вакцин під час попередніх епідсезонів медики не зафіксували.
-Сьогодні звернулося за медичною допомогою у зв’язку з вірусними захворюваннями понад 7000 людей, із них 5000 – це діти. Варто пам’ятати, що це захворювання має серйозні укладення. Серед них – пневмонії, енцефаліт, порушення роботи нервової системи. тому варто відразу звертатися до лікаря. На сьогодні наш лабораторний центр не підтвердив жодного випадку вірусу грипу, - Ірина Незгода.
Особливо уважними до свого здоров'я потрібно бути вагітним, а також людям. Що входять до групи ризику – тим, що живуть з діабетом, мають серцево-судинні патології, захворювання дихальних шляхів(ХОЗЛ, бронхіальна астма).

Окремо медики розглянули аспекти діагностику та лікування негоспітальної пневмонії у дорослих, хронічного обструктивного захворювання легень, бронхіальної астми.