Нарада відбулася за участі в.о. міністра охорони здоров’я, доктора Уляни Супрун, заступників міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка, Ольги Стефанишиної, Олександра Лінчевського та голови Національної служби здоров’я Олега Петренка.

- Наша скоординована робота має полягати в єдиному: якість медицини має бути змінена, умови роботи лікарів, зарплати мають бути змінені. Ми продовжуємо змінювати принцип роботи медичної системи. Запроваджені нами зміни в системі охорони здоров'я вже мають позитивні результати і для лікарів, і для пацієнтів. В наступному році ми продовжуємо будувати кардіоцентри. Успішна програма «Доступні ліки» стане ще зручнішою для пацієнта. Особливу увагу ми приділемо розвитку екстреної медичної допомоги, — розповів про плани щодо трансформації медичної системи на 2019 рік Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він нагадав, що в проекті Державного бюджету на 2019 рік фінансування галузі охорони здоров’я збільшено, порівняно з поточним роком, на 15 млрд грн. Гроші будуть направлені на продовження реформи на первинному рівні, перехід до діагностики, яка фінансуватиметься за новими принципами, на перетворення в системі екстреної медицини та подальшу розбудову мережі кардіоцентрів. 

- Важливо не збавляти темп трансформації первинної ланки медицини. До кінця року всі заклади “первинки” повинні укласти договори з Національною службою здоров’я. На 2019 рік субвенція з держбюджету не передбачена. І у разі неукладання угоди зі Службою, утримувати заклад місцевій владі доведеться за власний рахунок, - зазначила на нараді доктор Уляна Супрун.