Сьогоднішній захід був присвячений 10-річчю від створення кардіологічного рентгенологічно-операційного блоку.

За словами головного спеціаліста відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню обласного департаменту охорони здоров’я Світлани Швидюк такі наукові заходи допоможуть як молодим лікарям, так і спеціалістам із досвідом вдосконалити свою роботу та покращити якість надання медичної допомоги пацієнтам.

Перед початком доповідей професор Юрій Мостовий разом з завідувачем РОБ Ігорем Скляровим презентували історію рентгенологічно-операційного блоку Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології. Адже для подальшого розвитку необхідно знати, що відбувалося в минулому. За десять років у кардіологічній галузі м. Вінниці сталося безліч змін та відкриттів. Завдяки наполеглевій праці лікарів та департаментів охорони здоров’я області та міста дане відділення визнано кращим зразком в галузі кардіохірургії у нашій державі.      

Учасники конференції розглянули актуальні питання діагностики та лікування ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії. З доповідями виступали: к.м.н., заступник головного лікаря Вінницького регіонального клінічного лікувальнодіагностичного центру серцево-судинної патології Данильчук І.В., професор Распутіна Л.В.професор Селюк М.М. (Київ), к.м.н. Скибчик Я.В. (Київ), чл.-кор. НАМН України, професор Кузнецова С.М. (Київ), професор Пентюк Н.О. (Вінниця),  доцент Овчарук М.В., (м. Вінниця),  доцент Білонько О.Ф. (Вінниця), к.м.н. Матова О.О. (Київ), професор Осовська Н.Ю. (Вінниця). ЛікаріРаспутін В.В.Гуцуляк Р.В.Томашкевич А.І. та асистент кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ВНМУ імені М.І. Пирогова Діденко Д.В. розповіли присутнім про клінічні випадки у кардіологічній практиці.

Конференц-зал був ущерть заповнений, що свідчить про високу зацікавленість медичної спільноти питаннями діагностики та лікування серцевих захворювань.