Аналіз роботи очільників лікарень відбувався в рамках щорічної оцінки діяльності керівників підприємств, установ та організацій підприємств - об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області

Засідання відбувалось під головуванням заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк. Під час наради комісія розглянула роботу Вінницького обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, обласної лікарні Пирогова, Вінницького обласного госпіталю інвалідів війни та Центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

Серед основних критеріїв оцінювання – аналіз виконання керівником завдань, обов’язків та повноважень, перелік заходів щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази медзакладів, залучення додаткових джерел фінансування та їх раціональне використання, оцінка фінансово-господарської діяльності лікарень.

Керівництво медустанов, спільно зі спеціалістами Департаменту, визначили пріоритетні завдання на 2019 рік. Серед них: придбання обладнання для Центру планування сім`ї, що діє на базі лікарні Пирогова, облаштування торакального відділення у хірургічному корпусі лікарні. 

За дорученням Департаменту відбуватиметься подальший ремонт відділень  Вінницького обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення. В госпіталі інвалідів війни проводитимуться ремонтні роботи окремих приміщень амбулаторно-поліклінічного відділення. Також заклад придбає новий апарат УЗД.

 У Центрі профілактики та боротьби зі СНІДом продовжиться комп’ютеризація робочих місць та навчання персоналу роботі з медичними інформаційними системами.

Підбиваючи підсумки засідання, Надія Марусяк наголосила, що перевірені лікарні надають належну допомогу хворим. У медичних закладах відбувається закупівля нового обладнання та виконуються ремонтні роботи у відділеннях. Лікарні майже повністю забезпечені комп’ютерами та Інтернет-зв’язком.