Цього разу звітували керівники медичних установ Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка, Вінницької обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні, Вінницького обласного наркологічного диспансеру, Подільського регіонального центру онкології, Бази спеціального медичного постачання та Вінницького патологоанатомічного бюро. Фахівцям Департаменту  був представлений аналіз виконання керівниками обов’язків та повноважень, перелік заходів щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази медзакладів, залучення додаткових джерел фінансування та їх раціональне використання, оцінка фінансово-господарської діяльності лікарень.

У планах на поточний рік у кожного закладу присутній пункт ремонтних робіт, крім цього - придбання певного обладнання.

Так ВОКПЛ ім. Ющенка планує комп’ютеризувати робочі місця працівників диспансерного та стаціонарних відділень, допоміжних служб лікарні, провести ремонт апарату спіральної томографії та капітальний ремонт кухні.

ВОКДІЛ потребує аналізатор для визначення електролітів та газів крові для клінічної лабораторії. ПРЦО планує отримати експертну ультразвукову систему, лапароскопічну стійку та цифровий мамограф.

 Непроста ситуація залишається у Бази спеціального медичного постачання. З 2018 по сьогодні капітальні видатки по спеціальному фонду мають заборгованість на суму понад 40 мільйонів гривень. У цьому році планується зміцнення матеріально-технічної бази, а також реконструкція опалювальної системи з заміною котлів на складі у с.Рахни-Лісові Шаргородського району.

У перспективі на 2019 у Вінницького обласного патологоанатомічного бюро заплановано проведення будівництва надбудівлі головного корпусу.

Нагадаємо, що аналіз роботи очільників лікарень відбувається в рамках щорічної оцінки діяльності керівників підприємств, установ та організацій підприємств - об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.