Нині очільники протитуберкульозних закладів Вінниччини ознайомлювали зі своєю роботою та планами фахівців Департаменту охорони здоров’я.
Спеціалісти, на чолі із заступником директора ДОЗ Надією Марусяк, розглянули план заходів, що стосуються модернізації медустанов.

Далі, головні лікарі поділилися своїми пріоритетними завданнями, які планують завершити протягом 2019 року.

Так, одним із нагальних питань Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об'єднання «Фтизіатрія» є завершення ремонтних робіт у відділенні мультирезистентного туберкульозу у дітей. Також заклад впроваджуватиме інноваційні препарати для лікування туберкульозу. За словами головного лікаря Олександра Служивого, такі медикаменти дозволять значно скоротити терміни лікування пацієнтів з 20 місяців до року.

Маньковецький обласний дитячий тубсанаторій уже придбав автомобіль та планує завершити ремонтні роботи у палатах. Необхідним також є завершення перетворення в комунальне некомерційне підприємство та укладання договору з НСЗУ.

Завершити реорганізацію закладу та добудувати локальну очисну споруду - така мета Козятинської обласної туберкульозної лікарні.

У Могилів-Подільському обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих планують придбати комп’ютери для персоналу, обладнання для лабораторії.

Як зауважила Надія Марусяк, усі заклади працюють над тим, аби подолати туберкульоз та створити комфортні умови для пацієнтів.