Нині про свою діяльність звітувало керівництво Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Тульчинскього дитячого ортопедичного санаторію, обласного дитячого крадіоревмасанаторію та Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Керівники закладів звітували про свої досягнення протягом минулого року та ділилися перспективами на наступний.

Так, за словами головного лікаря Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Анатолія Пірникози, у планах «екстренки» завершити реконструкцію відділень у Ямполі та Гайсині, придбати новий автомобіль екстреної допомоги з відповідним обладнанням, а також оснастити службу радіозв'язком. Це допоможе отримувати інформацію там, де немає Інтернету.

Автономізувати заклад та облаштувати новий зал ЛФК планують у Тульчинському дитячому ортопедичному санаторії. Це дозволить зберегти конкурентну спроможність закладу під час реформування галузі.

 

На нове приміщення очікує Центр медико-соціальної експертизи. Сюди також планується придбати нове обладнання для обстежень пацієнтів.

Дитячий кардіоревмасанаторій незабаром поповниться велотренажерами. За словами головного лікаря Лариси Мовчан, протягом року у закладі планується широка профілактична кампанія, спрямована на дотримання засад здорового способу життя, харчування та боротьбу із серцево-судинними хворобами.

Підбиваючи підсумки засідання, заступник директора ДОЗ Надія Марусяк наголосила, що перевірені лікарні надають належну допомогу хворим. У медичних закладах відбувається закупівля нового обладнання та виконуються ремонтні роботи у відділеннях. Лікарні майже повністю забезпечені комп’ютерами та Інтернет-зв’язком.