Обговорення відбулося в рамках швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP.

Учасники розглядали як відбувається впровадження електронних систем, IT-технологій в органах влади, центрах адміністративних послуг, навчанні. Не виключенням є і система охорони здоров'я. Як повідомив Віктор Маценко - координатор EGAP у Вінницькій області протягом чотирьох років розвиток інструментів електронної медицини значно покращили якість надання медичних послуг.

-У Вінницькій області діє система телемедицини на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, розроблено вісім медичних інформаційних систем, які працюють у системі «e-Health», -розповів Віктор Маценко.

Він додав, що заклади первинної медичної допомоги пройшли процес автономізації, уклади договори і НСЗУ, в області триває програма «Лікар в кожну родину».

 Нинішнього року також запроваджується електронний документообіг у закладах охорони здоров'я запрацює електронне направлення, електронний лікарняний лист, медична картка пацієнта та е-рецепт.