Головний і один з найважливіших моментів - правильне збалансоване харчування, і для багатьох це не секрет. Ті люди, які не вживають шкідливих жирів, смаженого, багато солі і цукру, безумовно, мають міцніше здоров'я і живуть довше.

Такий формат харчування дозволить зберегти серцево-судинну систему, забезпечить мозкову активність на хорошому рівні, і особливо корисне таке харчування саме тим, хто розміняв дев'ятий восьмий десяток.

Другий нюанс і такий же важливий - фізична активність і вміння долати стресові стани. Регулярні заняття спортом дозволяють зберігати в тонусі м'язи, додають заряд бадьорості та енергії і зберігають позитивний настрій. А обхід стресових ситуацій, уміння зберігати спокій за будь-яких обставин, забезпечать збереження психологічного здоров'я, яке у великій мірі впливають на тривалість життя.

Уміння бути позитивним і дивитися на світ лише з позитивного боку, також може допомогти прожити довго, і особливо - щасливо. Люди похилого віку, які радіють кожному дню, будуть отримувати від життя по максимуму і зможуть прожити набагато довше, ніж похмурі і сумні люди їх віку.