Крім того, новостворене відділення екстреної медичної допомоги дозволить забезпечити можливість транспортування пацієнта з санітарного автомобіля безпосередньо в лікарську оглядову та уникнути впливу зовнішніх температурних факторів.

«Створення нового відділення має надзвичайно важливе значення. Є принциповим вибудувати нову систему організації прийому дітей та максимально швидкого та точного встановлення діагнозу, для швидкого забезпечення лікування маленьких пацієнтів. Майже всі ремонтні роботи проводяться за рахунок коштів обласного бюджету, а це майже 20 млн грн.. В планах запустити нове відділення до початку вересня поточного року, а саме – до Дня міста Вінниці», - повідомив Валерій Коровій.

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 16,8 млн грн. Роботи розпочато у 2018 році та освоєно коштів у сумі 5 млн грн, у тому числі кошти з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

У 2019 році на завершення робіт з реконструкції з обласного бюджету виділено кошти у сумі 11,3 млн грн, наразі освоєно 0,9 млн грн.

«Основна мета та концепція цього проекту полягає в тому, що всі діти, які потребують невідкладної допомоги, будуть доставлятись в єдине місце, де вони швидко отримуватимуть весь комплекс медичних послуг. Таким чином, у відділенні в максимально короткі терміни надаватиметься допомога, проводитиметься необхідне обстеження і встановлюватиметься діагноз. За день таке відділення зможе прийняти близько 200 хворих. Раніше був дискомфорт через те, що обстеження проводилось в різних відділеннях лікарні, що створювало труднощі для пацієнтів та витрачався дорогоцінний час на встановлення діагнозу», - зазначив головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Паненко.

Крім того, в лікарні проводиться капітальний ремонт педіатричного відділення №1, на що виділено 4 млн грн.