Україна приєдналась до міжнародної програми «Євромеланома» у 2008 році завдяки доктору і громадській діячці Ользі Богомолець, яка ініціювала безкоштовні огляди українців на предмет раннього виявлення злоякісних захворювань шкіри. Вперше День меланоми в Україні провели у 2009 році в Інституті дерматології та косметології доктора Богомолець. Вже за два роки, завдяки просвітницькій кампанії щодо небезпеки захворювання та активній роботі зі ЗМІ, проект набув всеукраїнського масштабу.

Всього за 10 років (2009-2018) проведення Дня діагностики меланоми в Україні було оглянуто 379 360 осіб, серед яких було виявлено 1168 випадків меланоми і 3541 – раку шкіри. Лише минулого року за один день оглядів по Україні попередній діагноз меланоми було встановлено у 214 людей, рак шкіри – у 833 людей. Загалом було оглянуто 73 825 осіб по всій країні.

 «Меланома виліковна, якщо діагноз встановлено на ранній стадії. Якщо не проводити лікування своєчасно, то пухлина стає агресивною, пускає метастази, вражає інші органи та системи, що призводить до загибелі людини, – стверджують медики. Тому не можна ігнорувати новоутворення на шкірі, необхідно регулярно перевіряти себе, своїх дітей та близьких на предмет зміни родимок або появи нових, і у випадку виявлення підозрілих утворень негайно звертатися до лікаря-дерматолога або дерматоонколога за консультацією.