«На сьогоднішній день з 1 млн 600 тис жителів області декларації підписали понад 1,5 млн. Таким чином майже всі мешканці області обрали собі сімейних лікарів», - зазначила керівник.

В свою чергу, Валерій Коровій відзначив, що в ході зустрічі із представниками Світового банку відносно будівництва нового корпусу кардіоцентру, візитерами дано високу оцінку роботи закладу, який має розпочати роботу до вересня 2020 року. Сума інвестицій складає 32 млн дол. США. Крім того, ведеться системна робота щодо підготовки висококваліфікованого персоналу, який працюватиме в даному закладі.

«Протягом року в медичній галузі області відбулось багато змін, які стосуються стану лікарень, якості надання медичних послуг та заробітних плат лікарів на первинній ланці. Значні зрушення відбулись і на третинному рівні і наші обласні заклади тепер на значно вищому рівні, ніж були декілька років тому. Заклади мають конкурувати між собою і цим самим підвищувати якість надання медичних послуг», - зауважив Валерій Коровій.