Проєкт «Інклюзивний корекційно-розвитковий табір для дітей з інтелектуальними порушеннями та дітей без порушень у розвитку» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Партнером проєкту є Центр підліткових клубів за місцем проживання» VinSmart, на базі якого протягом 5-11 серпня поточного року буде організовано таборування.

-Проект передбачає проведення комплексу корекційно-розвиткових занять для покращення фізичного та інтелектуального стану дітей з інтелектуальними порушеннями та дітей без порушень у розвитку, що проживають на території Вінниччини, сприяння їх комплексному розвитку. Для цього буде залучено відповідних фахівців та спеціалістів, а також волонтерів, – зазначила Олеся Самойленко.

За словами Олесі Самойленко, табір щороку доводить свою ефективність і наразі планується вийти на національний рівень організації та проведення, отримавши державну підтримку.

-Якщо дітей з інвалідністю, які перебувають у нашому таборі, намагатися розуміти та комунікувати з ними, то ніяких проблем не виникає, працюється зручно та комфортно, – переконана учасниця інклюзивного корекційно-розвиткового табору Юлія Костик.

Зазначимо, що Вінницький обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ» реалізував низку інклюзивних проєктів на території Вінницької області, зокрема «Альтернативна комунікація «ПЕКС», а також систематично організовує проведення регіональних змагань з футболу, волейболу та плавання для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Інформаційний супровід реалізації проектів здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Фото: сайт ОДА