Мета зібрання - перевірити готовність аптечних закладів до програми реімбурсації.

- Український Уряд на сьогоднішній день розпочав реалізацію першого етапу реформування медичної галузі. Від того, як ми з вами пройдемо цей перший етап будуть залежати наступні кроки реформи. Тож, нам потрібно «звірити годинники», щоб цей механізм запрацював злагоджено, - наголосив під час виступу Валерій Коровій.

Голову облдержадміністрації, зокрема, цікавив рівень підготовки аптек до старту програми, а також знання нормативно-правової бази щодо дії державної програми.

Людмила Грабович  закликала учасників зібрання серйозно та відповідально поставитися до важливого для області кроку. І наголосила, що Департамент надаватиме усі можливі поради та рекомендації щодо реімбурсації.

Вона пояснила, що мета програми «Доступні ліки» – забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість їхнього життя і запобігатимуть виникненню ускладнень та передчасної смертності.

-У кожному аптечному закладі, що бере участь в урядовій програмі «Доступні ліки», обов’язково має бути наявний найдешевший препарат та перелік цін відшкодування. Аптека надає місцеій владі фінансовий звіт та документальне підтвердження продажу лікарських засобів, котрі підлягають відшкодуванню, та отримує повернення коштів з місцевих бюджетів протягом 5 робочих днів після подачі звітності, - додала директор ДОЗ ОДА.

Людмила Грабович наголосила, що  обов’зяковою умовою процесу реімбурсації є ефективна робота сімейного лікаря, а також підписання договору між закладом первинного рівня та аптечним підприємством. 

 

 

28.03.2017  

Прес-служба ДОЗ ОДА