Захід розпочався із вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання. Своїми спогадами із тієї події поділився учасник ліквідації ЧАЕС І – категорії – Леонід Феденюк. Про особливості лікування травної системи, що постраждала внаслідок радіаційного зараження та правильне харчування розповіла лікар-гастроентеролог Людмила Якименко. На завершення лікар-невропатолог Катерина Луценко озвучила причини головокружінь та запоморочень, а також шляхи вирішення цих недуг.

В рамках пам’яті про ЧАЕС відбулося засіданні комісії по експертному відбору хворих для надання медичної допомоги, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердили кінцевий розподіл коштів. Члени комісії, під керівництвом головного лікаря диспансеру Василя Даценка, прозвітували про всі закупівлі для  лікування, зокрема на препарати хіміотерапії, кришталики та інші витратні матеріали для медичних закладів. Загалом на лікування постраждалих осіб І – категорії від Чорнобильської катастрофи, а також лікування онкологічних захворювань у осіб І-ІІ-ІІІ категорії із застосуванням високовартісних медичних технологій  на вінницькі заклади було виділено – 2 925 900 гривень.

 На сьогодні на базі онкологічного диспансеру будуть лікуватися  за програмою на проведення хіміотерапії 11 осіб, які вже підготували документи.

 

Прес-служба ДОЗ ОДА

27.04.17