На прямому зв’язку з міністерством – департаменти охорони здоров’я з усіх областей країни.
Розробка даного документу для кожного госпітального округу важлива. Кожний госпітальний округ має розробити свій план розвитку. У регіонах це відбувається на різних стадіях, тому семінар, на якому Міністерство охорони здоров’я надає методичні рекомендації щодо розробки перспективних планів госпітальних округів, для регіонів має важливе значення.
Розробка Госпітальною радою проекту плану розвитку має містити ряд заходів з покращення надання медичних послуг населенню регіону на період від 3-ох до 5-ти років. Процедура затвердження такого плану передбачає етап погодження плану МОЗ; етап доопрацювання проекту плану, відповідно до коментарів міністерства. Наступний етап містить затвердження плану розвитку госпітального округу обласними адміністраціями та власне його оприлюднення.
Саме за цим стратегічним документом госпітальний округ кожного регіону має вибудувати концепцію надання якісної медичної допомоги населенню, з урахуванням усіх особливостей регіону, наявності госпітальної бази, маршрутів пацієнта та опорних лікарень та забезпеченням кадрового потенціалу.