“Вакцина CoronaVac йде на маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають. Також будемо вакцинувати CoronaVac працівників, що проводитимуть зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році”, – зазначив головний державний санітарний лікар, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Передусім вакциною CoronaVac (Sinovac) щепитимуть:

  • маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають;
  • освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році;
  • олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році;
  • співробітників патрульної поліції.

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Вакцина надійшла до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів. 

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Нагадаємо, що Україна має контракт на поставку 1,9 млн доз вакцини від китайського виробника Sinovaс. Перша партія вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech надійшла в Україну 25 березня  2021 року. 

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19. Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті або у мобільному додатку “Дія”.